Unsupported Screen Size: The viewport size is too small for the theme to render properly.

– Hvem jeg ville ha rekruttert til mitt eget selskap? En som er samvittighetsfull!

Roger Sollied Johansen

– Hvem jeg ville ha rekruttert til mitt eget selskap? En som er samvittighetsfull!

Rekrutteringssjef, håndballtrener, fotballtrener, lokalpolitiker, far til fem og en kroppsmasseindeks som tyder på lange joggeturer før frokost og et kosthold hovedsakelig bestående av barkebrød – Roger Sollied Johansen (55) er definitivt ikke en sofapotet. Det kan unge flyktninger bosatt på Nesodden være glade for, og også vi i Dooropeners. Roger tar både ansvaret og ordet hvor han enn beveger seg.


Dialekten din tyder på en oppstart i livet ganske mange timers biltur nord for Trondheim. Hvor skal vi?

Jeg er født i Tromsø, men oppvokst i hele Nord-Norge, fra Vadsø og Hammerfest i nord til Bodø nesten 100 mil lenger sør. Ungdomstiden med russefeiring og det hele var i Bodø, så jeg har et ekstra sterkt forhold til denne byen som mange kaller «Nordens Chicago», the Windy City.

Av det kan vi lære at det blåser i Bodø?

Ja! Og Bodø Glimt er selvsagt fotballklubben i mitt hjerte.

Lokalpatriotisme der, altså. Når var første gang du forstod at du var en «people-person» som andre lyttet til og likte å snakke med?

Jeg har alltid vært glad i sosial omgang og trives godt med å omgås ulike folk, gjerne fra helt ulike miljøer. Så lenge de jeg møter har integritet og gode kjerneverdier, har hverken bakgrunn eller alder noe å si. Jeg har også jobbet en hel del med omsorg for unge med spesielle utfordringer i livet. Det gir livet mitt veldig mye mening når jeg klarer å utgjøre en forskjell.

Ikke sant! Et søk på deg i sosiale medier tyder på at det alltid har dreid seg om personer og relasjoner, og ikke minst det å komme under huden på nye mennesker og forstå hvordan de er. Hvis du skulle velge én ting, hvilken egenskap vil du sette høyest hvis du skulle ansette noen som din egen junior eller kollega?

Samvittighetsfull eller pliktoppfyllende!

Det er strengt tatt to egenskaper, men la gå. Du har jo hatt flere lederstillinger, også innen politikken. Hvilken av dem har du likt best?

Jeg likte godt å få være en av deltakerne i det regjeringsoppnevnte mannspanelet som Karita Bekkemellem initierte, selv om vi nok ble ganske urettferdig behandlet og ofte latterliggjort i media i sakene vi hadde fokus på. Mangelen på likestilling mellom kvinner og menn knyttet til for eksempel omsorg etter samlivsbrudd er i høyeste grad et reelt og helt unødvendig problem som mange barn dessverre tar stor skade av. Jeg var også veldig glad i min posisjon som prosjektleder for skolefruktordningen i BAMA den gangen frukt og grønt tok helt av. Dessverre ble dette viktige arbeidet lagt ned da Høyre-regjeringen (med Erna i spissen) heller ville satse på matematikk fremfor et sunt og godt gratis skolemåltid til barn og unge.

Vi noterer oss en viss politisk aggresjon her. Ikke gi deg, Roger! Som nettverksbygger i Dooropeners, hva er det mest vellykkede du personlig har vært med på som mottaker og/eller fasilitator?

Jeg har opplevd å gi en døråpning som faktisk førte til millionomsetning for en nettverkskollega, og har også fått svært god hjelp av de andre til å gjøre business ved en rekke anledninger. Jeg har altså personlig erfart dette med å få mye mer igjen ved å fokusere på det å være aktiv og gi!

Ikke gi deg med det heller! Med det takker vi av og ønsker deg en fortsatt hyperaktiv dag.


ROGERS FEM FACTS OM SEG SELV:

  • Født: 11. desember 1965.
  • Bakgrunn: Etatsutdannelse fra Kriminalomsorgens Utdanningssenter, men jobbet med veldig mye forskjellig.
  • Stilling: Senior Recruitment Advisor i MDE Norge.
  • Idrett: Håndballtrener og fotballtrener for jenter, gutter, kvinner og menn, i dag hovedansvarlig trener for oldboysfotballen på Nesodden.
  • Kjæreste eie: Min moderne og fantastiske utsiktsleilighet på Nesodden med all boflate på ett plan, gasspeis og panorama sjøutsikt på beste vestside og kun noen få steinkast fra en av de flotteste badeplassene i Oslofjorden!

Trond Samstad

Redaktør

Om Trond: Dooropeners-medlem siden 2020. Daglig leder i tekstbyrået Samtext, en nordisk leverandør av innhold og språktjenester.

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *